Bestelling binnen 48u verzonden ♥ Vanaf €100 GRATIS verzending & geschenkje (in België) ♥
♥ Gratis verzending vanaf € 100 (in België) ♥
Behandeling

Waxen (met filmwax)

Bij waxen gaan we lichaamshaar verwijderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filmwax. Deze wax heeft een harde vorm als ze koud is en wordt door het verwarmen met een harsverwarmer stroperig. De wax wordt aangebracht als een dunne, efficiënte laag en zonder strips verwijderd.

De belangrijkste eigenschap van de filmwax is dat deze niet aan de huid kleeft maar wel aan de haren. De filmwax is uitermate geschikt voor waxbehandelingen in het gelaat en geeft uitstekende resultaten.
Bij het waxen van je gezicht heb je de keuze uit veel verschillende behandelingen. Zo kun je bijvoorbeeld je bovenlip laten waxen, je kin of het hele gelaat. En natuurlijk niet te vergeten: de wenkbrauwen! Zowel modelleren als het bijwerken van de wenkbrauwen is mogelijk met wax. Je kunt er dus voor kiezen om je hele gezicht te laten waxen, of enkel een bepaald deel. Het is maar net wat je wilt!

Voorbereiden op een waxbehandeling

De perfecte start van een waxbehandeling? Zorg ervoor dat de haartjes op je gezicht een minimale lengte hebben van 2mm voor je een wax behandeling ondergaat. Kortere haartjes zijn namelijk erg lastig om met wax te verwijderen. Ook loont het om een aantal dagen voor de behandeling je huid te scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en maak je de haartjes wat losser, waardoor het waxen makkelijker zal gaan en minder pijn doet. Gebruik hiervoor een milde scrub, het liefst speciaal voor je gezicht, zodat je je huid niet beschadigd.

Voordeel van waxen

Gewaxte haren komen zachter en fijner terug (dan geschoren haren).

Dit omdat haren tijdens het waxen met wortel en al worden verwijderd in plaats van dat ze worden afgesneden. Als je haren scheert, groeien ze terug met de harde snijrand die is ontstaan tijdens het scheren. Deze snijranden zorgen ervoor dat je huid snel stoppelig gaan aanvoelen.

Tijdens het waxen worden ook korte haartjes verwijderd. Zo zijn alle haartjes na verloop van tijd even lang, omdat ze in dezelfde groeicyclus zitten. Dit is juist erg handig, aangezien je zo elke keer alle haren meeneemt. De haren worden verzwakt, zodat ze na verloop van tijd zachter en fijner teruggroeien. Dit doordat haren tijdens het waxen met wortel en al worden verwijderd.

She’s bright like Glitter and bubbly like Champagne